Gripzakken met gerecyclede PE

woensdag 26 januari 2022

Vanaf nu hebben we ook gripzakken gemaakt met gerecycled LDPE in ons assortiment! Hieronder vertellen we u graag over deze mooie ontwikkeling, over het hoe, wat en waarom we er zo blij mee zijn dat we deze duurzame stap hebben gezet.    

Productie
Onze producent verzamelt het eigen Virgin LDPE snijafval dat ontstaat tijdens productie. Op een aparte afdeling verwerken zij dit snijafval tot granulaat en waarborgen op deze manier de herkomst van de gerecyclede grondstof. Dit nieuw verkregen granulaat wordt toegevoegd aan de masterbatch, waarvan de gripzakken worden geproduceerd. Het aandeel gerecyclede grondstof in gripzakken van 50 micron is 30%.

Beschikbaarheid
Gripzakken van gerecycled materiaal zijn leverbaar op basis van de beschikbaarheid van gerecyclede grondstof. De productie van gripzakken is zo ingericht dat er zo min mogelijk “afval” wordt gegenereerd. Op basis van de getallen uit het verleden wordt een prognose gemaakt van de hoeveelheid gerecyclede grondstof die daaruit beschikbaar komt. Aan de hand van die informatie worden levertijden afgegeven.  

Zoek de verschillen
Er zijn nauwelijks optische verschillen tussen gripzakken van 100% Virgin LDPE en gripzakken met een aandeel gerecycled LDPE. De transparantie is gelijkwaardig en de gripsluiting is net zo eenvoudig en ontelbare malen te openen en te hersluiten. De ervaren gripzak gebruiker zal misschien opmerken dat de gripzakken van gerecycled LDPE iets anders aanvoelen. Dat doet niets af aan de kwaliteit, de zakken zijn allemaal even sterk. Bovendien mag zowel de gripzak van gerecycled LDPE als de gripzak van Virgin LDPE als plastic afval voor recycling worden afgevoerd. Beiden zijn 100% recyclebaar.

Voedselgeschikt?
Gripzakken van gerecycled LDPE zijn niet voedselgeschikt. Een certificaat van voedselveiligheid mag alleen worden afgegeven als er 100% Virgin LDPE wordt gebruikt en gegarandeerd kan worden dat er geen verontreiniging op welke manier dan ook heeft plaatsgevonden. Voor hergebruikt LDPE grondstof mag dit certificaat niet worden afgegeven. Indien voedselveiligheid een vereiste is verwijzen we u naar ons assortiment gripzakken bestaand uit 100% Virgin LDPE.  

Voordelen
Door snijafval te hergebruiken wordt de vraag naar Virgin grondstof kleiner en wordt niet alleen  bespaard op fossiele grondstoffen, maar ook op de energie die nodig is om daarvan granulaat te maken. Voor gripzakken in 50 micron besparen we al gauw 25% aan Virgin LDPE. Een belangrijke bijdrage aan een beter milieu en u betaalt voor deze zakken niets extra!

Heeft u interesse in onze gerecyclede gripzakken? Voor meer informatie, neem contact op met onze specialisten. Zij helpen u graag!